Woning isoleren Rulles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Rulles? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een paar maatregelen als HR++ glas en isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal vind je handige informatie over isolatie Rulles. We staan stil bij topics als je dak isoleren en ventilatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-rulles-6724

 • Lagere stookkosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder impact op het milieu
 • Meer stilte in huis
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLuxemburg
GemeenteHabay
Postcode6724
Gasverbruik20.050 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€162,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna lees jij de meest populaire acties om een woning in Rulles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Rulles kan zeer goedkoop beginnend bij € 880 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €240 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn zo’n €1775 en je bespaart al snel €255 p/jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Rulles kost +/- €4450. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12600. Hiermee bespaar je om en nabij €900 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we allerlei aantrekkelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Rulles (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en ook een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van de woning in Rulles is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2075 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal vind je de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Rulles. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3150)
€725
(€4600)
€990
(€9450)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€200
(€2650)
€390
(€3250)
Spouwmuur€260
(€1375)
€440
(€2525)
€840
(€3000)
HR++ glas€195
(€2875)
€330
(€4025)
€385
(€4750)
isolatie rulles 6724

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Meer weten over het isolatiebedrijf in Rulles?

Waarom zou ik mijn huis in Rulles isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Mega en Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3950 en dat bespaart tot €235, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse investeringen als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand bekijk je praktische info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Handy Home, Brico, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Habay

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Habay voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Habay
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door onderstaande tips creëer je een isolatieplan Rulles wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Rulles voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Rulles. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een prettig leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment