Woning isoleren Saint-Vincent

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Saint-Vincent? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de kruipruimte of deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Saint-Vincent. Bijvoorbeeld topics als isolatie van verwarmingsbuizen en thermische bruggen. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-saint-vincent-6730

 • Snel terugverdiend
 • Een prettig wooncomfort
 • Milieubewuste keuze
 • Houdt geluid tegen
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLuxemburg
GemeenteTintigny
Postcode6730
Gasverbruik20.080 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€163,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf tref jij de meest rendabele methodes om een woning in Saint-Vincent te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Saint-Vincent is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 920 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €190 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De kosten variëren rond €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, folie, steenwol, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Saint-Vincent kost doorgaans €5500. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1190. De potentiële besparing ligt op €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Het rendement is circa €960 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we allerlei aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest interessante vormen.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Saint-Vincent (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een huis in Saint-Vincent kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2025 m3. Dat is dus al gauw €1000 per 12 maanden. Hierna ontdek je de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Saint-Vincent. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3450)
€655
(€5500)
€1230
(€8000)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€185
(€1950)
€315
(€3550)
Spouwmuur€305
(€1575)
€470
(€2725)
€930
(€3575)
HR++ glas€190
(€2650)
€285
(€3650)
€375
(€4600)
isolatie saint-vincent 6730

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Saint-Vincent?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Saint-Vincent isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf als Engie of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3425 en dat levert gemiddeld op €310 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hieronder ontdek je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Dema, Brico, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Tintigny

Door gebruik te maken van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Tintigny in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tintigny
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Saint-Vincent wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Saint-Vincent voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Saint-Vincent. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een prettig leefklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment