Woning isoleren Saint-Léger

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Saint-Léger? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak en warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal tref je diverse informatie over isolatie Saint-Léger. We zoomen in op thema’s als isolatie van de gevel en soorten isolatiewaarden. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-saint-leger-6747

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een gezond wooncomfort
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieLuxemburg
GemeenteSaint-Léger
Postcode6747
Gasverbruik20.270 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€159,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website tref jij de meest populaire onderdelen om je woning in Saint-Léger te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Saint-Léger kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 930 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Saint-Léger kost om en nabij de €5500. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1100. Het rendement is al snel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €13000. Dit levert op pakweg €900, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we meerdere mogelijke vormen. In het volgende overzicht vermelden we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Saint-Léger (april 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en ook een energiezuinige samenleving? Isoleren van jouw woning in Saint-Léger is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2550 m3. Dat komt neer op €1150 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Saint-Léger. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4350)
€635
(€4800)
€950
(€8850)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€190
(€2050)
€340
(€3000)
Spouwmuur€380
(€1625)
€530
(€2275)
€935
(€3275)
HR++ glas€220
(€2725)
€300
(€3050)
€355
(€4925)
isolatie saint-leger 6747

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Saint-Léger?

Waarom moet ook ik mijn huis in Saint-Léger isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieaanbieder als OCTA+ of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900, dat betekent een winst van 285 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Onderstaand komen we met een samenvatting van het actuele aanbod. Te koop bij de betere bouwmarkt als Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Saint-Léger

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Saint-Léger meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Saint-Léger
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Saint-Léger wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Saint-Léger voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Saint-Léger. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden jou een optimaal klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment