Woning isoleren Auvelais

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Auvelais? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen als de spouw isoleren of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over isolatie Auvelais. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de vliering en verschillende materialen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-auvelais-5060

 • Minder energielasten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieNamen
GemeenteSambreville
Postcode5060
Gasverbruik20.520 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€161,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal je de meest interessante acties om jullie woning in Auvelais te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Auvelais is betaalbaar (vanaf plusminus € 880 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €200 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven variëren rond €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Auvelais kost zo’n €4500. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €13100. Daarmee bespaar je circa €760 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we diverse mogelijke alternatieven. Hieronder vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Auvelais (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van de woning in Auvelais is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. Dat komt neer op €925 per jaar. Hierna berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Auvelais. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4000)
€675
(€7350)
€1180
(€8250)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€210
(€1950)
€350
(€3400)
Spouwmuur€285
(€1575)
€700
(€2775)
€795
(€3100)
HR++ glas€190
(€2825)
€325
(€4250)
€410
(€5250)
isolatie auvelais 5060

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Auvelais?

Waarom mijn woning in Auvelais isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Essent of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875, dat betekent een winst van 305 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse klussen als isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over isolatiepremie in Sambreville

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Sambreville aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sambreville
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Auvelais wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Auvelais voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Auvelais. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment