Woning isoleren Sambreville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sambreville? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een investering als schuin dak isoleren en tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website check je diverse informatie over isolatie Sambreville. We gaan aan de slag met topics als naden en kieren dichten en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-sambreville-5060

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Geluidswerende werking
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieNamen
GemeenteSambreville
Postcode5060
Gasverbruik23.080 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€171,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be vind je de meest populaire toepassingen om jullie woning in Sambreville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sambreville kan zeer goedkoop beginnend bij € 940 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €195 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn gemiddeld €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €265 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, icynene, glaswol, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sambreville kost om en nabij de €5350. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. De besparing loopt op tot €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13300. De winst is ongeveer €760 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0bestaan er meerdere aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sambreville (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of wellicht een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Sambreville is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2650 m3. De besparing komt neer op €1475 per jaar. Hierna check je de totale kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Sambreville. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4150)
€815
(€7350)
€1180
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€285
(€2100)
€390
(€2950)
Spouwmuur€380
(€1325)
€580
(€2425)
€850
(€3550)
HR++ glas€190
(€2700)
€300
(€3675)
€430
(€4550)
isolatie sambreville 5060

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Sambreville?

Waarom moet ook ik mijn huis in Sambreville isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3150 en geeft een besparing van €335 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Sambreville

Door de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Sambreville aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sambreville
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Sambreville wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Sambreville voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Sambreville. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een warm en comfortabel huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment