Woning isoleren Scherpenheuvel-Zichem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Scherpenheuvel-Zichem? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren en tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website vind je diverse informatie over isolatie Scherpenheuvel-Zichem. We bespreken items als warmtereflecterende folie en EPS isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-scherpenheuvel-zichem-3270

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Meer stilte in huis
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteScherpenheuvel-Zichem
Postcode3270
Gasverbruik20.970 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€165,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna achterhaal je de populairste acties om een woning in Scherpenheuvel-Zichem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Scherpenheuvel-Zichem is aantrekkelijk (vanaf € 710 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €280 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn ongeveer €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Scherpenheuvel-Zichem kost plusminus €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13300. Het rendement is ongeveer €760, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zijn er diverse vaak toegepaste werkzaamheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Scherpenheuvel-Zichem (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiebewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Scherpenheuvel-Zichem is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 (jaarlijks). Hieronder kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Scherpenheuvel-Zichem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3150)
€645
(€6900)
€1150
(€9400)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€170
(€1900)
€350
(€3050)
Spouwmuur€350
(€1625)
€550
(€1925)
€820
(€3375)
HR++ glas€200
(€2425)
€340
(€3975)
€365
(€4450)
isolatie scherpenheuvel-zichem 3270

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Scherpenheuvel-Zichem?

Waarom moet ook ik mijn huis in Scherpenheuvel-Zichem isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Ook biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3950 en dat bespaart tot €305 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Zo zie je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide klussen als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Handy Home, Hubo, Brico. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Scherpenheuvel-Zichem

Door een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Scherpenheuvel-Zichem aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Scherpenheuvel-Zichem
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Met het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Scherpenheuvel-Zichem wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Scherpenheuvel-Zichem voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Scherpenheuvel-Zichem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen resulteren in een comfortabel wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment