Woning isoleren Binkom

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Binkom? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via haalbare maatregelen zoals isolatie van schuine dak en radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Onderstaand bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Binkom. We bespreken topics als isolerende raamfolie en soorten isolatiewaarden. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-binkom-3211

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Minder ongedierte
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLubbeek
Postcode3211
Gasverbruik21.980 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€167,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand ontdek jij de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Binkom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Binkom is interessant (al vanaf € 880 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €210 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1600 en het bespaart circa €195 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Binkom kost om en nabij de €5000. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. De besparing loopt op tot €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Hiermee bespaar je ongeveer €880 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we allerlei populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Binkom (juli 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of wellicht een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Binkom is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. Dat is dus al gauw €1025 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Binkom. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3200)
€845
(€5250)
€950
(€9800)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€225
(€1900)
€400
(€2950)
Spouwmuur€185
(€825)
€580
(€2150)
€830
(€3000)
HR++ glas€210
(€2800)
€265
(€4125)
€385
(€4700)
isolatie binkom 3211

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Binkom?

Waarom mijn woning in Binkom isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij als Mega en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3250, waarbij u een besparing realiseert van €340 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Daardoor check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse maatregelen zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna lees je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Big Mat, Brico. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom isolatiepremie in Lubbeek

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Lubbeek kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lubbeek
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Binkom wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Binkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Binkom. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment