Woning isoleren Sint-Pieters-Rode

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sint-Pieters-Rode? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Sint-Pieters-Rode. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals vliering isoleren en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sint-pieters-rode-3220

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Weinig last van geluid
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHolsbeek
Postcode3220
Gasverbruik22.010 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€168,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna tref jij de meest interessante methodes om een woning in Sint-Pieters-Rode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sint-Pieters-Rode is betaalbaar (vanaf ongeveer € 860 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven fluctueren rond de €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €235 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Sint-Pieters-Rode kost +/- €5250. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Het rendement is al snel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11000. De winst is ongeveer €770 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we diverse rendabele opties. Hierna beoordelen we de meest populaire opties.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Sint-Pieters-Rode (april 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Sint-Pieters-Rode is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. Dat komt neer op €1475 op jaarbasis. Hierna vind je de gemiddelde kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Pieters-Rode. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3300)
€785
(€4800)
€1160
(€9500)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€195
(€2650)
€320
(€2750)
Spouwmuur€240
(€1100)
€490
(€2025)
€835
(€3650)
HR++ glas€235
(€1975)
€305
(€3875)
€400
(€4450)
isolatie sint-pieters-rode 3220

Erkende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Sint-Pieters-Rode?

Waarom moet ook ik mijn huis in Sint-Pieters-Rode isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Overigens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €4000 en besparen tot €225 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Onderstaand bekijk je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Hubo, Handy Home, Dema. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Holsbeek

Door de ondersteuning van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Holsbeek voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Holsbeek
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Sint-Pieters-Rode wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Sint-Pieters-Rode voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Sint-Pieters-Rode. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een comfortabele leefomgeving en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment