Woning isoleren Pellenberg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Pellenberg? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een investering zoals de garage isoleren of isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Onderstaand check je uiteenlopende informatie over isolatie Pellenberg. Je komt meer te weten over thema’s als de schuur isoleren en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-pellenberg-3212

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Voor iedere portemonnee
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLubbeek
Postcode3212
Gasverbruik21.990 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€168,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand vind jij de meest toegepaste toepassingen om een woning in Pellenberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Pellenberg is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 730 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €240 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De onkosten zijn zo’n €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Pellenberg kost gemiddeld €4550. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. De potentiële besparing ligt op €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Daarmee bespaar je ongeveer €960, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we verscheidene rendabele oplossingen. In onderstaande tekst behandelen we de meest populaire opties.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Pellenberg (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Pellenberg is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2750 m3. De besparing komt neer op €1050 p/jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Pellenberg. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3400)
€875
(€7100)
€1150
(€9400)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€220
(€2150)
€310
(€3600)
Spouwmuur€355
(€1200)
€750
(€2150)
€925
(€3250)
HR++ glas€230
(€2275)
€295
(€3200)
€390
(€4525)
isolatie pellenberg 3212

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Meer weten over het isolatiebedrijf in Pellenberg?

Wat is het voordeel van mijn woning in Pellenberg isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf als Watz en Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3350 en dat levert gemiddeld op €315 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hierna bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Dema, Big Mat, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: is erg brandbaar

Info over isolatiepremie in Lubbeek

Door de ondersteuning van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Lubbeek aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Lubbeek
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Pellenberg wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Pellenberg voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Pellenberg. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen dragen bij aan een lekker warm huis en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment