Woning isoleren Schilde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Schilde? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. haalbare maatregelen zoals binnenmuren isoleren en radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal lees je uiteenlopende informatie over isolatie Schilde. We gaan aan de slag met topics als isolatie van de garage en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-schilde-2970

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Meer warmte en minder vocht
 • Goed voor het klimaat
 • Rust en comfort in huis
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieAntwerpen
GemeenteSchilde
Postcode2970
Gasverbruik21.770 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€171,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje zie je de populairste toepassingen om een woning in Schilde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Schilde is goedkoop (rond de € 780 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn gemiddeld €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €250 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Schilde kost +/- €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. De potentiële besparing ligt op €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12100. Je profiteert van plusminus €970, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er nog enkele mogelijke mogelijkheden. Hieronder beschrijven we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Schilde (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een groenere samenleving? Isoleren van woning/huis in Schilde is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 per jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Schilde. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4100)
€775
(€7050)
€930
(€8250)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€250
(€1750)
€305
(€3050)
Spouwmuur€225
(€1000)
€510
(€2075)
€835
(€3400)
HR++ glas€200
(€2450)
€285
(€3950)
€390
(€4875)
isolatie schilde 2970

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Schilde?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Schilde isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een maatschappij als Watz en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925 en geeft een besparing van €290, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide werkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Dema, Gamma, Handy Home, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom isolatiepremie in Schilde

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Schilde aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Schilde
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Schilde wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Schilde voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Schilde. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties bieden jou een comfortabel klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment