Woning isoleren Stabroek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Stabroek? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een paar maatregelen zoals buitenmuren isoleren of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna komen we met belangrijke informatie over isolatie Stabroek. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals triple glas en spuitisolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-stabroek-2940

 • Uitstekend rendement
 • Een gezond leefklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Rust en comfort in huis
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieAntwerpen
GemeenteStabroek
Postcode2940
Gasverbruik21.740 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€170,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop tref jij de interessantste onderdelen om je woning in Stabroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Stabroek is goed te betalen (vanaf plusminus € 940 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €210 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn gemiddeld €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €215, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Stabroek kost +/- €5750. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Hiermee bespaar je circa €840 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er nog een aantal vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna bespreken we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Stabroek (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijk een bewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Stabroek kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1250 per jaar. Op deze pagina tref je de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Stabroek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3400)
€695
(€5650)
€1250
(€8750)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€240
(€2350)
€300
(€3050)
Spouwmuur€215
(€1725)
€710
(€2300)
€870
(€3225)
HR++ glas€230
(€2275)
€275
(€4250)
€450
(€5225)
isolatie stabroek 2940

Bekende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Stabroek?

Waarom mijn woning in Stabroek isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575 en besparen tot €320 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze pagina vind je meer info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Hubo, Brico, Dema, Handy Home. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Stabroek

Via de huidige premies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Stabroek kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Stabroek
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Stabroek wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Stabroek voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Stabroek. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment