Woning isoleren Sint-Genesius-Rode

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Sint-Genesius-Rode? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren en radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je diverse informatie over isolatie Sint-Genesius-Rode. Je leest uitvoerig over onderwerpen als tochtwering en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sint-genesius-rode-1640

 • Snelle terugverdientijd
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Zet het milieu op 1
 • Kan snel aangebracht worden
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSint-Genesius-Rode
Postcode1640
Gasverbruik20.540 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€165,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand check je de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Sint-Genesius-Rode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sint-Genesius-Rode is interessant (rond de € 770 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven bedragen zo’n €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €220 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sint-Genesius-Rode kost doorgaans €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Hiermee bespaar je pakweg €910 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zien we verschillende rendabele uitvoeringen. In onderstaande tekst praten we over de populairste oplossingen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Genesius-Rode (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Sint-Genesius-Rode is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 op jaarbasis. Op deze website calculeren we de totale prijs op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Sint-Genesius-Rode. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3100)
€855
(€5250)
€930
(€8500)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€210
(€1550)
€330
(€3250)
Spouwmuur€310
(€900)
€720
(€2300)
€905
(€3400)
HR++ glas€205
(€2250)
€320
(€3325)
€440
(€5175)
isolatie sint-genesius-rode 1640

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Sint-Genesius-Rode?

Waarom mijn woning in Sint-Genesius-Rode isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3875 en geeft een besparing van €245 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand vind je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Gamma, Dema, Handy Home, Hubo, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Sint-Genesius-Rode

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Sint-Genesius-Rode voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Genesius-Rode
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sint-Genesius-Rode wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sint-Genesius-Rode voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Sint-Genesius-Rode. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment