Woning isoleren Watermaal-Bosvoorde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Watermaal-Bosvoorde? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren of warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder lees je waardevolle informatie over isolatie Watermaal-Bosvoorde. We staan stil bij thema’s als isolatie van de spouwmuur en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-watermaal-bosvoorde-1170

 • Forse besparing mogelijk
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieBrussel
GemeenteWatermaal-Bosvoorde
Postcode1170
Gasverbruik20.140 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€159,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand ontdek je de meest populaire manieren om jouw woning in Watermaal-Bosvoorde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Watermaal-Bosvoorde is goedkoop (gemiddeld zo’n € 720 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De kosten zijn gemiddeld €1600 en je bespaart al snel €210 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Watermaal-Bosvoorde kost ongeveer €5100. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1010. Het rendement is al snel €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Dit levert op plusminus €790 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we allerlei aantrekkelijke opties. In het gedeelte hierna vermelden we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Watermaal-Bosvoorde (juli 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en uiteraard een groenere samenleving? Isoleren van een huis in Watermaal-Bosvoorde kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2550 m3. Dat is dus al gauw €825 per 12 maanden. Op deze website kijken we naar de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Watermaal-Bosvoorde. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3850)
€815
(€5500)
€930
(€9100)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€295
(€2000)
€350
(€3300)
Spouwmuur€290
(€775)
€610
(€2325)
€940
(€3425)
HR++ glas€215
(€2825)
€305
(€3575)
€445
(€4750)
isolatie watermaal-bosvoorde 1170

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Watermaal-Bosvoorde?

Waarom mijn woning in Watermaal-Bosvoorde isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder als OCTA+ of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Verder geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige acties als isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Gamma, Big Mat, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Watermaal-Bosvoorde

Mede door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Watermaal-Bosvoorde kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Watermaal-Bosvoorde
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Watermaal-Bosvoorde wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Watermaal-Bosvoorde voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Watermaal-Bosvoorde. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een gezond klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment