Woning isoleren Zwijnaarde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Zwijnaarde? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Zwijnaarde. We zoomen in op onderwerpen als deuren isoleren en glaswol isolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-zwijnaarde-9052

 • De energienota gaat omlaag
 • Einde van vochtproblemen
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9052
Gasverbruik23.560 kWh
Stroomverbruik3496,39351377628 kWh
Gemiddelde energierekening€176,84

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje check je de meest toegepaste methodes om een woning in Zwijnaarde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Zwijnaarde kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 760 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €210 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De onkosten fluctueren rond de €1600 en de winst ligt rond de €205 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Zwijnaarde kost je zo’n €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Het rendement is pakweg €820 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast kennen we nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Zwijnaarde (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en een energiezuinige toekomst? Isoleren van woning/huis in Zwijnaarde is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2600 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 op jaarbasis. Hieronder komen we met de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiespecialist in Zwijnaarde. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4200)
€695
(€7300)
€1230
(€8750)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€215
(€2450)
€390
(€3550)
Spouwmuur€260
(€1550)
€610
(€1950)
€935
(€3525)
HR++ glas€205
(€2625)
€305
(€3875)
€410
(€5400)
isolatie zwijnaarde 9052

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Zwijnaarde?

Waarom moet ook ik mijn huis in Zwijnaarde isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675 en geeft een besparing van €275 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende maatregelen als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over isolatiepremie in Gent

Door een speciale premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Gent meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Gent
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Zwijnaarde wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zwijnaarde voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Zwijnaarde. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment