Woning isoleren Sint-Niklaas

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sint-Niklaas? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie binnenkant gevel en schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Sint-Niklaas. We zoomen in op topics als gevelisolatie en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-sint-niklaas-9100

 • Investering snel terugverdiend
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Zet het milieu op 1
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Niklaas
Postcode9100
Gasverbruik21.260 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€168,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop vind jij de aantrekkelijkste methodes om je woning in Sint-Niklaas te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Niklaas is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 990 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven fluctueren rond de €1775 en de potentiële besparing ligt op €260 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sint-Niklaas kost plusminus €5150. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Het rendement is al snel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11900. Je profiteert van pakweg €990 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we allerlei rendabele opties. In het volgende overzicht bespreken we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Sint-Niklaas (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of een bewuste toekomst? Isoleren van de woning in Sint-Niklaas is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2550 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Niklaas. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3950)
€885
(€5650)
€1220
(€9400)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€280
(€2050)
€315
(€2800)
Spouwmuur€255
(€1550)
€500
(€2300)
€795
(€3025)
HR++ glas€205
(€2100)
€320
(€3875)
€375
(€4775)
isolatie sint-niklaas 9100

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Sint-Niklaas?

Waarom moet ook ik mijn huis in Sint-Niklaas isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Watz of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225, waarbij u een besparing realiseert van €285 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Hierdoor analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Sint-Niklaas

Via de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Sint-Niklaas voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Niklaas
Het is evident: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Sint-Niklaas wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sint-Niklaas voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Sint-Niklaas. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment