Woning isoleren Beervelde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Beervelde? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. plat dak isoleren of tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna lees je diverse informatie over isolatie Beervelde. We gaan aan de slag met zaken als muren isoleren en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-beervelde-9080

 • Aantrekkelijk rendement
 • Minder problemen met vocht
 • U stoot minder CO2 uit
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLochristi
Postcode9080
Gasverbruik23.580 kWh
Stroomverbruik3497,01835101303 kWh
Gemiddelde energierekening€176,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna lees jij de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Beervelde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Beervelde kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 780 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €185 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn zo’n €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €265 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Beervelde kost je zo’n €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Het rendement is circa €820 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we allerlei populaire uitvoeringen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest interessante opties.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Beervelde (juni 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Beervelde kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina vind je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Beervelde. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3850)
€715
(€5950)
€1110
(€9950)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€215
(€2150)
€300
(€3450)
Spouwmuur€360
(€1175)
€440
(€2275)
€855
(€3575)
HR++ glas€235
(€1875)
€320
(€4125)
€430
(€4625)
isolatie beervelde 9080

Populaire Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Beervelde?

Waarom zou ik mijn huis in Beervelde isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Verder zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3025 en dat bespaart tot €350, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op die manier ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Dema, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Lochristi

Met behulp van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Lochristi in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lochristi
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Beervelde wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Beervelde voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Beervelde. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment