Woning isoleren Tollembeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Tollembeek? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Via haalbare maatregelen als bijv. buitenmuren isoleren of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check je nuttige informatie over isolatie Tollembeek. Je kunt denken aan zaken als isolatie van muren en minerale wol. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-tollembeek-1570

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een prettig leefklimaat
 • Minder vervuiling
 • Tevens geluidsisolatie
 • Veel lokale specialisten

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGalmaarden
Postcode1570
Gasverbruik21.010 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€166,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf lees jij de populairste werkzaamheden om jullie woning in Tollembeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Tollembeek is interessant (gemiddeld zo’n € 930 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn zo’n €1775 en de besparing loopt op tot €190 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, chips, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Tollembeek kost plusminus €4650. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1060. De besparing loopt op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Het rendement is circa €840 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we allerlei interessante vormen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Tollembeek (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en ook een energiebewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Tollembeek is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2075 m3. Dat is dus al gauw €1100 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be ontdek je de totale kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Tollembeek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3350)
€735
(€7450)
€1110
(€9250)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€280
(€1700)
€310
(€3150)
Spouwmuur€350
(€1275)
€600
(€2425)
€900
(€3575)
HR++ glas€230
(€2000)
€300
(€3600)
€360
(€4975)
isolatie tollembeek 1570

Erkende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Tollembeek?

Waarom mijn woning in Tollembeek isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Engie of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425 en dat levert gemiddeld op €255 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je nuttige informatie over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Galmaarden

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Galmaarden aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Galmaarden
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Tollembeek wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Tollembeek voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Tollembeek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een aangenaam klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment