Woning isoleren Vlijtingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Vlijtingen? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een investering als muren isoleren of isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je handige informatie over isolatie Vlijtingen. Je komt meer te weten over items als isolerende kozijnen en deuren en cellulose isolatie. Meteen besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-vlijtingen-3770

 • Minder energielasten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Zet het milieu op 1
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode3770
Gasverbruik20.510 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€163,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website bekijk jij de meest interessante onderdelen om jullie woning in Vlijtingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vlijtingen kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 760 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven variëren rond €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Vlijtingen kost je zo’n €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. Het rendement is al snel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12000. Daarmee bespaar je grofweg €830 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog meer interessante opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Vlijtingen (juli 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Vlijtingen is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2625 m3. Dat is dus al gauw €1175 op jaarbasis. Op deze pagina check je de uiteindelijke kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Vlijtingen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4050)
€815
(€5500)
€1210
(€8400)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€200
(€2100)
€325
(€3350)
Spouwmuur€225
(€900)
€460
(€2625)
€860
(€3550)
HR++ glas€245
(€2300)
€325
(€3275)
€400
(€4550)
isolatie vlijtingen 3770

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Vlijtingen?

Waarom mijn woning in Vlijtingen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij zoals Watz of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000 en dat bespaart tot €275 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hieronder tref je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Riemst

Door de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Riemst kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Riemst
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vlijtingen wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Vlijtingen voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Vlijtingen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een gezonde leefomgeving en een significant lagere energierekening. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment