Woning isoleren Moelingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Moelingen? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een aantal stappen als de kruipruimte isoleren en naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Moelingen. Je kunt denken aan topics als isolatie van verwarmingsbuizen en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-moelingen-3790

 • Een fors lagere energierekening
 • Een prettig binnenklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Toekomstbestendig

ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode3790
Gasverbruik20.540 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€163,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna achterhaal jij de populairste toepassingen om je woning in Moelingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Moelingen is interessant (gemiddeld zo’n € 890 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €210 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn zo’n €1775 en de winst ligt rond de €210 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, steenwol, icynene, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Moelingen kost je zo’n €4700. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12800. Daarmee bespaar je grofweg €820 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er meerdere aantrekkelijke opties. Hierna praten we over de meest populaire alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Moelingen (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Moelingen is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal vind je de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Moelingen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4000)
€785
(€6300)
€1230
(€9150)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€190
(€2500)
€400
(€3550)
Spouwmuur€355
(€750)
€530
(€2675)
€795
(€3675)
HR++ glas€235
(€2100)
€275
(€3575)
€375
(€4850)
isolatie moelingen 3790

Interessante Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Moelingen?

Waarom zou ik mijn huis in Moelingen isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175 en geeft een besparing van €240 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke acties zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website komen we met een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Big Mat, Gamma, Dema, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van isolatiepremie in Voeren

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Voeren in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Voeren
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Moelingen wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, ouderwetse muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Moelingen voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Moelingen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een gezond klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment