Woning isoleren Duras

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Duras? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren en deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Onderstaand check je bruikbare informatie over isolatie Duras. Denk aan thema’s als tochtprofielen en de groene lening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-duras-3803

 • Lagere energienota
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Verantwoorde investering
 • Geluidswerende werking
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3803
Gasverbruik20.690 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€165,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf vind jij de interessantste methodes om een woning in Duras te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Duras kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 710 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €295 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De tarieven bedragen zo’n €1750 en het bespaart circa €230 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Duras kost zo’n €5700. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. De potentiële besparing ligt op €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €13300. Dit levert op grofweg €790 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Daarnaast noemen we nog enkele alternatieve alternatieven. In onderstaande tekst praten we over de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Duras (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Duras is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2900 m3. Dat komt neer op €1350 (jaarlijks). Op deze pagina ontdek je de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Duras. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3500)
€745
(€6950)
€1170
(€9250)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€200
(€2000)
€305
(€3600)
Spouwmuur€215
(€1000)
€680
(€2625)
€835
(€3325)
HR++ glas€230
(€1925)
€295
(€3750)
€360
(€5100)
isolatie duras 3803

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Duras?

Waarom juist nu mijn huis in Duras isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier als Essent of Trevion, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website tref je meer info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Gamma, Brico, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Sint-Truiden

Met behulp van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Sint-Truiden kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Truiden
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Duras wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Duras voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Duras. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een optimaal wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment