Woning isoleren Halmaal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Halmaal? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een isolatiemaatregel als het dak isoleren en warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je nuttige informatie over isolatie Halmaal. Je leest uitvoerig over topics als tochtbanden en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-halmaal-3800

 • Besparen op energierekening
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3800
Gasverbruik20.650 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€165,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina ontdek je de meest rendabele acties om een woning in Halmaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Halmaal kan zeer goedkoop (plusminus € 780 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn ongeveer €1625 en het resultaat is zo’n €200 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Halmaal kost je zo’n €4450. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1080. De besparing loopt op tot €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11100. De winst is grofweg €800 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we allerlei populaire mogelijkheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Halmaal (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw woning in Halmaal kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1375 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Halmaal. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3700)
€795
(€6750)
€1120
(€8500)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€210
(€1850)
€335
(€3450)
Spouwmuur€245
(€1325)
€590
(€2775)
€885
(€3025)
HR++ glas€200
(€2000)
€310
(€3275)
€420
(€4500)
isolatie halmaal 3800

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Halmaal?

Waarom moet ook ik mijn huis in Halmaal isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3250 en dat bespaart tot €200 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Onderstaand ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Brico, Dema, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Sint-Truiden

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Sint-Truiden op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Truiden
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Halmaal wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Halmaal voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Halmaal. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen bieden sowieso een prettig leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment