Woning isoleren Gelinden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Gelinden? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Middels een isolatiemaatregel als de bodem isoleren of radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder vind je waardevolle informatie over isolatie Gelinden. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van deuren en condensvorming. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-gelinden-3800

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Meer warmte en minder vocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3800
Gasverbruik20.630 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€165,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand bekijk je de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Gelinden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gelinden kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 900 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €230 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn gemiddeld €1875 en het resultaat is zo’n €220 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, icynene, glaswol, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gelinden kost doorgaans €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. De potentiële besparing ligt op €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13500. Daarmee bespaar je ong. €910 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we nog enkele rendabele vormen. In het volgende overzicht praten we over de meest toegepaste opties.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gelinden (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Gelinden is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. Dat komt neer op €1200 per 12 maanden. Hierna check je de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Gelinden. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3700)
€865
(€7300)
€1010
(€9650)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€235
(€2350)
€390
(€3350)
Spouwmuur€265
(€725)
€460
(€2050)
€835
(€3200)
HR++ glas€195
(€2525)
€340
(€3900)
€400
(€4850)
isolatie gelinden 3800

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Gelinden?

Waarom juist nu mijn huis in Gelinden isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Mega en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3075 en besparen tot €310 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide maatregelen als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna tref je een samenvatting van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Sint-Truiden

Door een speciale premie wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Sint-Truiden voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Truiden
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Gelinden wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Gelinden voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Gelinden. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment