Woning isoleren Ordingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ordingen? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Middels een isolatiemaatregel als isolatie van binnenmuren of isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal check je waardevolle informatie over isolatie Ordingen. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals tochtwering en subsidie Isolatie juni 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-ordingen-3800

 • Lagere maandlasten
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Minder storende geluiden
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3800
Gasverbruik20.670 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€165,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje ontdek je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Ordingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ordingen kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 930 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De tarieven variëren rond €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ordingen kost plusminus €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €990. De besparing loopt op tot €890 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12600. Het rendement is pakweg €790 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zijn er nog een aantal interessante opties. In het gedeelte hieronder beschrijven we de populairste vormen.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ordingen (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en uiteraard een bewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Ordingen is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Ordingen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3850)
€845
(€5350)
€950
(€8750)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€245
(€2650)
€320
(€2900)
Spouwmuur€325
(€750)
€490
(€2550)
€870
(€3050)
HR++ glas€205
(€2550)
€275
(€4200)
€435
(€4950)
isolatie ordingen 3800

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Ordingen?

Waarom mijn woning in Ordingen isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Luminus of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3925 en geeft een besparing van €350 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar analyseert u wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse acties zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. In de box hieronder ontdek je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Sint-Truiden

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Sint-Truiden voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Truiden
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door onderstaande tips creëer je een isolatieplan Ordingen wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ordingen voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Ordingen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment