Woning isoleren Brustem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Brustem? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren en radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be lees je uiteenlopende informatie over isolatie Brustem. Denk aan zaken als isolatie van de kruipruimte en energie besparen tips. Meteen besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-brustem-3800

 • Snelle terugverdientijd
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Brandbeschermend
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3800
Gasverbruik20.610 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€164,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand achterhaal jij de meest rendabele methodes om een woning in Brustem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Brustem is financieel toegankelijk (plusminus € 960 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De onkosten fluctueren rond de €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, icynene, glaswol, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Brustem kost +/- €5700. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Het voordeel is pakweg €830 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog meer interessante vormen. In onderstaande tekst vermelden we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Brustem (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Brustem is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Brustem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3250)
€865
(€5000)
€1100
(€9200)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€275
(€2000)
€350
(€3350)
Spouwmuur€200
(€1300)
€650
(€2775)
€895
(€3150)
HR++ glas€230
(€1900)
€290
(€4300)
€400
(€4650)
isolatie brustem 3800

Populaire Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Brustem?

Waarom juist nu mijn huis in Brustem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800 en besparen tot €325, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een handig overzicht van het huidige assortiment. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Hubo. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Sint-Truiden

Door de premies van de gemeente wordt een huis isoleren verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Sint-Truiden aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Truiden
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Op basis van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Brustem wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Brustem voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Brustem. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een aangenaam wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment