Woning isoleren S Gravenvoeren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in S Gravenvoeren? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel of radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je belangrijke informatie over isolatie S Gravenvoeren. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolerende kozijnen en deuren en PIR isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-s-gravenvoeren-3798

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een gezond leefklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Voor iedere portemonnee
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteVoeren
Postcode3798
Gasverbruik20.590 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€164,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn prima geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna check jij de meest rendabele toepassingen om je woning in S Gravenvoeren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in S Gravenvoeren kan erg voordelig (vanaf € 970 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De prijzen variëren rond €1700 en de winst ligt rond de €200 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in S Gravenvoeren kost ongeveer €5200. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Je profiteert van ongeveer €960 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we nog een aantal vaak toegepaste mogelijkheden. Hieronder praten we over de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in S Gravenvoeren (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en ook een duurzame gemeenschap? Isoleren van de woning in S Gravenvoeren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2225 m3. De besparing komt neer op €1025 per 12 maanden. Hieronder vind je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in S Gravenvoeren. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3550)
€875
(€5300)
€1170
(€9750)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€205
(€2050)
€385
(€3350)
Spouwmuur€255
(€1475)
€600
(€2775)
€825
(€3325)
HR++ glas€235
(€2125)
€330
(€4300)
€415
(€5375)
isolatie s-gravenvoeren 3798

Interessante Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in S Gravenvoeren?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in S Gravenvoeren isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3450 en besparen tot €240 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke projecten als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij populaire bouwmarkten als Dema, Big Mat, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Voeren

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Voeren aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Voeren
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan S Gravenvoeren wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere enkel glas, verouderde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in S Gravenvoeren voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in S Gravenvoeren. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een comfortabel klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment