Woning isoleren Wilderen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wilderen? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals isolatie van de vliering of buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Wilderen. We gaan aan de slag met topics als buitenmuren isoleren en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-wilderen-3803

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Minder vervuiling
 • Minder geluid van buiten
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3803
Gasverbruik20.720 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€166,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand ontdek jij de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Wilderen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wilderen kan erg voordelig (vanaf zo’n € 770 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn gemiddeld €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €190 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, icynene, glaswol, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Wilderen kost om en nabij de €5250. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11800. De winst is ong. €950, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we nog enkele interessante vormen. In het gedeelte hierna praten we over de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wilderen (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Isoleren van de woning in Wilderen is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €925 op jaarbasis. Hieronder check je de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Wilderen. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3050)
€605
(€5550)
€1040
(€8550)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€210
(€2600)
€350
(€3450)
Spouwmuur€305
(€975)
€580
(€1975)
€810
(€3200)
HR++ glas€235
(€2000)
€320
(€4275)
€360
(€5100)
isolatie wilderen 3803

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Wilderen?

Waarom mijn woning in Wilderen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een maatschappij zoals OCTA+ of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3700 en besparen tot €310 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende acties als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze website vind je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Handy Home, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Sint-Truiden

Mede door een speciale premie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Sint-Truiden aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Truiden
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Op basis van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Wilderen wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, oude muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wilderen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Wilderen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment