Woning isoleren Gorsem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Gorsem? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels haalbare maatregelen als de zolder isoleren en isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder tref je uitgebreide informatie over isolatie Gorsem. We staan stil bij items als isolatie van deuren en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-gorsem-3803

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3803
Gasverbruik20.700 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€166,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop tref je de meest rendabele manieren om jouw woning in Gorsem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gorsem is financieel toegankelijk (rond de € 870 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €215 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €1625 en de potentiële besparing ligt op €190 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Gorsem kost gemiddeld €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Het rendement is grofweg €940 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we diverse aantrekkelijke vormen. Hieronder bespreken we de meest toegepaste opties.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gorsem (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of wellicht een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Gorsem is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2425 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 per jaar. Hierna ontdek je de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Gorsem. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4000)
€695
(€6000)
€910
(€8700)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€225
(€2050)
€375
(€3500)
Spouwmuur€375
(€1750)
€720
(€2475)
€930
(€3550)
HR++ glas€195
(€1850)
€310
(€3175)
€395
(€5350)
isolatie gorsem 3803

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Gorsem?

Waarom mijn woning in Gorsem isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf als Essent of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500, waarbij u een besparing realiseert van €270 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide acties zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je meer info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Brico, Handy Home, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over isolatiepremie in Sint-Truiden

Dankzij de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Sint-Truiden op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Sint-Truiden
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Middels het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Gorsem wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Gorsem voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Gorsem. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden jou een aangename leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment