Woning isoleren Zepperen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Zepperen? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van platte dak en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check je nuttige informatie over isolatie Zepperen. We bespreken items als isolatie van de vloer en steenwol Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-zepperen-3800

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Aangenamer wonen
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3800
Gasverbruik20.680 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€165,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand lees jij de meest rendabele methodes om jouw woning in Zepperen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zepperen kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 740 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €260 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn gemiddeld €1775 en de potentiële besparing ligt op €240 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Zepperen kost plusminus €4500. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1060. Het rendement is al snel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Dit levert op circa €770 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we meerdere populaire oplossingen. Hieronder vermelden we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Zepperen (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijk een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Zepperen kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2375 m3. Dat is dus al gauw €900 op jaarbasis. Op deze pagina ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Zepperen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4150)
€645
(€5550)
€920
(€8950)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€250
(€2650)
€315
(€3450)
Spouwmuur€375
(€1550)
€660
(€2250)
€910
(€3000)
HR++ glas€250
(€2125)
€280
(€3300)
€400
(€5025)
isolatie zepperen 3800

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Zepperen?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Zepperen isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als OCTA+ of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3350 en dat levert gemiddeld op €295 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website tref je kort & bondige info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Big Mat, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Sint-Truiden

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Sint-Truiden aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Truiden
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zepperen wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Onder andere dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Zepperen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Zepperen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment