Woning isoleren Kerkom-Bij-Sint-Truiden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kerkom-Bij-Sint-Truiden? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een aantal stappen als muren isoleren of isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Kerkom-Bij-Sint-Truiden. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie van schuine dak en R-waarde. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-kerkom-bij-sint-truiden-3800

 • De energienota gaat omlaag
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Ook geluidswerend
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3800
Gasverbruik20.660 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€165,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand bekijk je de meest populaire onderdelen om een woning in Kerkom-Bij-Sint-Truiden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kerkom-Bij-Sint-Truiden is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 840 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €200 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1600 en de winst ligt rond de €220, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kerkom-Bij-Sint-Truiden kost plusminus €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. De potentiële besparing ligt op €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Hiermee bespaar je zo’n €820 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we allerlei aantrekkelijke werkzaamheden. Hieronder beschrijven we de meest interessante vormen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Kerkom-Bij-Sint-Truiden (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een woning in Kerkom-Bij-Sint-Truiden is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2825 m3. Dat komt neer op €925 (jaarlijks). Hierna komen we met de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Kerkom-Bij-Sint-Truiden. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3200)
€685
(€5200)
€1220
(€9500)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€295
(€2650)
€390
(€2900)
Spouwmuur€365
(€1050)
€430
(€2625)
€860
(€3200)
HR++ glas€235
(€2275)
€330
(€3800)
€370
(€5075)
isolatie kerkom-bij-sint-truiden 3800

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Kerkom-Bij-Sint-Truiden?

Wat is het voordeel van mijn woning in Kerkom-Bij-Sint-Truiden isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een maatschappij zoals Essent of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3400 en dat bespaart tot €300 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Sint-Truiden

Met hulp van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Sint-Truiden aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Truiden
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Kerkom-Bij-Sint-Truiden wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Kerkom-Bij-Sint-Truiden voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Kerkom-Bij-Sint-Truiden. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een optimaal binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment