Woning isoleren Sivry-Rance

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sivry-Rance? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een aantal stappen als triple glas of naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Sivry-Rance. We zoomen in op topics als warmtereflecterende folie en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sivry-rance-6470

 • Lagere energierekening
 • Bescherm tegen vocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Maak je huis stiller
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteSivry-Rance
Postcode6470
Gasverbruik23.590 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€179,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna zie je de meest interessante werkzaamheden om je woning in Sivry-Rance te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sivry-Rance kan zeer goedkoop (ongeveer € 730 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €275 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De onkosten zijn zo’n €1975 en het resultaat is zo’n €235 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sivry-Rance kost +/- €5500. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11200. De winst is ongeveer €920 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er meerdere mogelijke vormen. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sivry-Rance (april 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een duurzame wereld? Isoleren van woning/huis in Sivry-Rance kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2125 m3. De besparing komt neer op €1425 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be ontdek je de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiespecialist in Sivry-Rance. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3100)
€655
(€7050)
€1100
(€9700)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€195
(€2200)
€320
(€2800)
Spouwmuur€205
(€1425)
€530
(€1950)
€875
(€3250)
HR++ glas€220
(€1950)
€315
(€3800)
€385
(€5350)
isolatie sivry-rance 6470

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Meer weten over het isolatiebedrijf in Sivry-Rance?

Waarom zou ik mijn woning in Sivry-Rance isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Engie en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier ziet u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande maatregelen als vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna ontdek je een samenvatting van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Brico. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in Sivry-Rance

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Sivry-Rance in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Sivry-Rance
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Sivry-Rance wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sivry-Rance voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Sivry-Rance. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam wooncomfort en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment