Woning isoleren Sautin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sautin? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur en tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je diverse informatie over isolatie Sautin. Dit kan gaan om thema’s als isolerende deuren en PIR isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-sautin-6470

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder tocht in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Een warmere én stillere woning
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieHenegouwen
GemeenteSivry-Rance
Postcode6470
Gasverbruik20.350 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€162,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand ontdek je de populairste stappen om een woning in Sautin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sautin is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 770 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn zo’n €1650 en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sautin kost je zo’n €5650. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Je profiteert van circa €900 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we meerdere aantrekkelijke vormen. Hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sautin (februari 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een duurzame gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Sautin is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 p/jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Sautin. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3450)
€765
(€5700)
€1220
(€8100)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€280
(€2200)
€365
(€2800)
Spouwmuur€180
(€900)
€480
(€2350)
€865
(€3300)
HR++ glas€235
(€1900)
€310
(€3350)
€425
(€5000)
isolatie sautin 6470

Interessante Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sautin?

Waarom juist nu mijn huis in Sautin isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Essent of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3100, dat betekent een winst van 320 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar check je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende werkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze website vind je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Brico. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Sivry-Rance

Dankzij een speciale premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Sivry-Rance meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sivry-Rance
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Sautin wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sautin voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Sautin. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment