Woning isoleren Stavelot

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Stavelot? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Met een isolatiemaatregel als triple glas en tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand check je diverse informatie over isolatie Stavelot. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van platte dak en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-stavelot-4970

 • Snel terugverdiend
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Reductie geluid
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieLuik
GemeenteStavelot
Postcode4970
Gasverbruik23.020 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand zie je de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Stavelot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Stavelot is voordeling beginnend bij € 960 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €205 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Stavelot kost ongeveer €5050. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Het rendement is pakweg €790, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we meerdere mogelijke alternatieven. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Stavelot (april 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Stavelot is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 per jaar. Onderstaand check je de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Stavelot. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3900)
€635
(€6700)
€1070
(€8650)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€235
(€2300)
€360
(€2950)
Spouwmuur€395
(€900)
€750
(€2225)
€865
(€3225)
HR++ glas€230
(€2625)
€325
(€3775)
€350
(€5375)
isolatie stavelot 4970

Omliggende plaatsen:

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Meer weten over het isolatiebedrijf in Stavelot?

Waarom juist nu mijn huis in Stavelot isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Luminus en Trevion, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3850 en geeft een besparing van €270 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse werkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. In de box hieronder ontdek je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Brico, Gamma, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Stavelot

Door de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Stavelot aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Stavelot
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Stavelot wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Stavelot voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Stavelot. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment