Woning isoleren Tenneville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Tenneville? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Middels een isolatiemaatregel als plat dak isoleren of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website lees je handige informatie over isolatie Tenneville. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van buitenmuren en R-waarde. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-tenneville-6970

 • Minder energielasten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Draag bij aan een milieu
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteTenneville
Postcode6970
Gasverbruik20.520 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€163,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna tref je de meest interessante stappen om jouw woning in Tenneville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Tenneville kan zeer goedkoop (om en nabij de € 990 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €285 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1750 en je bespaart al snel €205 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Tenneville kost om en nabij de €4800. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. De besparing loopt op tot €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Het voordeel is om en nabij €870, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zijn er nog een aantal populaire alternatieven. Hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Tenneville (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of wellicht een duurzame wereld? Isoleren van een huis in Tenneville is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. Dat komt neer op €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder berekenen we de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Tenneville. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4250)
€715
(€5800)
€1000
(€9500)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€250
(€1900)
€305
(€3100)
Spouwmuur€295
(€1350)
€720
(€2800)
€895
(€3550)
HR++ glas€235
(€1975)
€305
(€3575)
€425
(€5300)
isolatie tenneville 6970

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Tenneville?

Wat is het voordeel van mijn woning in Tenneville isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij als Luminus en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Tevens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3950, dat betekent een winst van 315 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hieronder vind je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Brico, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom isolatiepremie in Tenneville

Dankzij de huidige premies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Tenneville aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Tenneville
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Tenneville wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Middels een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Tenneville voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Tenneville. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een prettig leefklimaat en bespaart veel energie. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment