Woning isoleren Forrières

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Forrières? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website check je handige informatie over isolatie Forrières. Dit kan gaan om zaken als isolerende deuren en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-forrieres-6953

 • Lagere energiekosten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Snel te plaatsen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteNassogne
Postcode6953
Gasverbruik21.300 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€168,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand tref jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Forrières te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Forrières is goed te betalen (plusminus € 930 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen fluctueren rond de €1775 en het rendement ligt op zo’n €215 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Forrières kost je zo’n €5000. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11100. Hiermee bespaar je ong. €840 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we verschillende mogelijke uitvoeringen. Hierna vermelden we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Forrières (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of wellicht een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Forrières kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2600 m3. De besparing komt neer op €1275 per 12 maanden. Onderstaand kijken we naar de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Forrières. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3200)
€765
(€5600)
€1110
(€9200)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€225
(€2100)
€395
(€2850)
Spouwmuur€200
(€875)
€660
(€2225)
€925
(€3225)
HR++ glas€230
(€2200)
€260
(€4100)
€425
(€4725)
isolatie forrieres 6953

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Forrières?

Waarom zou ik mijn woning in Forrières isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3175, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €205 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide acties als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Handy Home, Brico, Hubo. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Nassogne

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Nassogne meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nassogne
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Forrières wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Forrières voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Forrières. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment