Woning isoleren Grandménil

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Grandménil? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen als isolatie van de schuur of isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand check je uitgebreide informatie over isolatie Grandménil. Je kunt denken aan zaken als dakisolatie en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-grandmenil-6960

 • Elke maand besparen op energie
 • Vocht absorberend vermogen
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Minder storende geluiden
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieLuxemburg
GemeenteManhay
Postcode6960
Gasverbruik21.340 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€169,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest rendabele manieren om jouw woning in Grandménil te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Grandménil is betaalbaar (al vanaf € 890 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €255 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De onkosten variëren rond €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €225, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, icynene, steenwol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Grandménil kost +/- €4450. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Daarmee bespaar je ong. €900 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zien we verscheidene vaak toegepaste vormen. In de volgende paragraaf praten we over de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Grandménil (juni 2024)?

Wil jij lagere energielasten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Isoleren van een huis in Grandménil is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 per jaar. Onderstaand calculeren we de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Grandménil. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4150)
€675
(€7250)
€1180
(€9950)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€265
(€2450)
€395
(€3050)
Spouwmuur€355
(€1350)
€670
(€2575)
€830
(€3225)
HR++ glas€210
(€2175)
€305
(€4250)
€450
(€4900)
isolatie grandmenil 6960

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Grandménil?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Grandménil isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij als Essent en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125 en geeft een besparing van €255 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende projecten zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand vind je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Handy Home, Gamma, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Manhay

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Manhay aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Manhay
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Grandménil wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Grandménil voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Grandménil. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment