Woning isoleren Tessenderlo

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Tessenderlo? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een aantal stappen als vliering isoleren en dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder lees je belangrijke informatie over isolatie Tessenderlo. We staan stil bij thema’s als isolerende raambekleding en R-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-tessenderlo-3980

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Beter energielabel

ProvincieLimburg
GemeenteTessenderlo
Postcode3980
Gasverbruik22.200 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€171,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf tref je de interessantste methodes om je woning in Tessenderlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Tessenderlo is voordeling (al vanaf +/- € 970 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €200 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De kosten variëren rond €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €260 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Tessenderlo kost zo’n €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Hiermee bespaar je pakweg €970, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er verschillende mogelijke alternatieven. Hieronder behandelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Tessenderlo (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en uiteraard een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw woning in Tessenderlo kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2800 m3. Dat is dus al gauw €1350 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de verwachte kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Tessenderlo. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4150)
€575
(€7150)
€950
(€9500)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€205
(€2050)
€340
(€3100)
Spouwmuur€285
(€1175)
€570
(€2275)
€950
(€3400)
HR++ glas€210
(€2550)
€260
(€4225)
€365
(€4925)
isolatie tessenderlo 3980

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over het isolatiebedrijf in Tessenderlo?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Tessenderlo isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Luminus en Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Ook biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3700 en besparen tot €270 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website komen we met meer info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over isolatiepremie in Tessenderlo

Dankzij de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Tessenderlo meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tessenderlo
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Tessenderlo wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Tessenderlo voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Tessenderlo. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een optimale leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment