Woning isoleren Leopoldsburg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Leopoldsburg? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Leopoldsburg. Je kunt denken aan vraagstukken over isolerende raamfolie en ventilatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-leopoldsburg-3970

 • De energienota gaat omlaag
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Duurzame investering
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieLimburg
GemeenteLeopoldsburg
Postcode3970
Gasverbruik22.190 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€171,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna tref je de populairste onderdelen om jouw woning in Leopoldsburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Leopoldsburg is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 810 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €295 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven liggen rond €1600 en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Leopoldsburg kost zo’n €5600. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. Het rendement is al snel €730 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Dit levert op grofweg €790 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Leopoldsburg (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Leopoldsburg kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 p/jaar. Op deze website check je de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Leopoldsburg. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4000)
€595
(€6950)
€1150
(€9200)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€175
(€1900)
€375
(€2900)
Spouwmuur€310
(€1400)
€710
(€2325)
€910
(€3100)
HR++ glas€240
(€2500)
€315
(€3700)
€420
(€5375)
isolatie leopoldsburg 3970

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Leopoldsburg?

Waarom juist nu mijn huis in Leopoldsburg isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Watz en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425 en geeft een besparing van €280 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. In de box hieronder komen we met praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Hubo, Brico, Handy Home, Gamma, Big Mat, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Leopoldsburg

Door de huidige premies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Leopoldsburg meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Leopoldsburg
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Leopoldsburg wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Leopoldsburg voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Leopoldsburg. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden sowieso een optimaal wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment