Woning isoleren Hechtel-Eksel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hechtel-Eksel? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals de spouwmuur isoleren en naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je handige informatie over isolatie Hechtel-Eksel. Je komt meer te weten over topics als isolatie van de binnengevel en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-hechtel-eksel-3940

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een prettig binnenklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieLimburg
GemeenteHechtel-Eksel
Postcode3940
Gasverbruik22.150 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€170,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak prima geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje ontdek jij de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Hechtel-Eksel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hechtel-Eksel is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 810 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €280 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn gemiddeld €1650 en het rendement ligt op zo’n €270, ieder jaar weer. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hechtel-Eksel kost doorgaans €4750. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. De besparing loopt op tot €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13400. Daarmee bespaar je grofweg €850 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we verscheidene vaak toegepaste alternatieven. Hieronder bespreken we de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Hechtel-Eksel (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw woning in Hechtel-Eksel kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2400 m3. Dat komt neer op €925 per jaar. Op deze website kijken we naar de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Hechtel-Eksel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3550)
€625
(€7150)
€1130
(€8300)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€210
(€2250)
€315
(€3400)
Spouwmuur€395
(€1525)
€480
(€2275)
€950
(€3250)
HR++ glas€210
(€2750)
€270
(€3725)
€440
(€5225)
isolatie hechtel-eksel 3940

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Hechtel-Eksel?

Waarom zou ik mijn huis in Hechtel-Eksel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3250 en geeft een besparing van €255 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Handy Home, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in Hechtel-Eksel

Door de huidige premies wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Hechtel-Eksel voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Hechtel-Eksel
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Hechtel-Eksel wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, oude muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hechtel-Eksel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Hechtel-Eksel. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een optimaal leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment