Woning isoleren Ham

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ham? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hieronder bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Ham. We bespreken thema’s als isolatie buitenkant gevel en Rc-waarde. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-ham-3945

 • Significant lagere energiekosten
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Reductie geluid
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteHam
Postcode3945
Gasverbruik22.160 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€170,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand bekijk je de meest interessante toepassingen om jullie woning in Ham te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ham kan erg voordelig (vanaf plusminus € 760 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €210 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn zo’n €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €255 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ham kost doorgaans €5650. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11900. Dit levert op ong. €760 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we nog enkele aantrekkelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf behandelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ham (mei 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Ham is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 per jaar. Onderstaand berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Ham. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3750)
€745
(€6050)
€970
(€8650)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€200
(€1600)
€380
(€2700)
Spouwmuur€385
(€1725)
€570
(€2650)
€840
(€3500)
HR++ glas€190
(€2625)
€285
(€3225)
€425
(€4675)
isolatie ham 3945

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Ham?

Waarom mijn woning in Ham isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier als OCTA+ of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500, waarbij u een besparing realiseert van €335 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide werkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hierna komen we met een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Te koop bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Hubo, Gamma, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over isolatiepremie in Ham

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Ham kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ham
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Ham wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Ham voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Ham. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal binnenklimaat en veel minder stookkosten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment