Woning isoleren Biesme-Sous-Thuin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Biesme-Sous-Thuin? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel als isolatie van de schuur of tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze website vind je waardevolle informatie over isolatie Biesme-Sous-Thuin. Dit kan gaan om topics als de binnengevel isoleren en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-biesme-sous-thuin-6531

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieHenegouwen
GemeenteThuin
Postcode6531
Gasverbruik20.450 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€164,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina bekijk jij de meest interessante manieren om jullie woning in Biesme-Sous-Thuin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Biesme-Sous-Thuin kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 920 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €250 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €265 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Biesme-Sous-Thuin kost plusminus €4700. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. De winst is plusminus €970 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast onderscheiden we allerlei interessante werkzaamheden. In onderstaande tekst vermelden we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Biesme-Sous-Thuin (februari 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Biesme-Sous-Thuin is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 per jaar. Hieronder ontdek je de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Biesme-Sous-Thuin. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4350)
€595
(€5700)
€1020
(€9250)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€225
(€1850)
€375
(€3250)
Spouwmuur€195
(€1200)
€550
(€2350)
€865
(€3475)
HR++ glas€200
(€2900)
€295
(€4100)
€410
(€5325)
isolatie biesme-sous-thuin 6531

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Biesme-Sous-Thuin?

Waarom zou ik mijn woning in Biesme-Sous-Thuin isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan zie je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hierna check je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Thuin

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Thuin aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minstens 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Thuin
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Biesme-Sous-Thuin wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Biesme-Sous-Thuin voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Biesme-Sous-Thuin. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment