Woning isoleren Thuin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Thuin? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van enkele acties zoals isolatie van de schuur en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be tref je uiteenlopende informatie over isolatie Thuin. Je komt meer te weten over vraagstukken over de vloer isoleren en energie besparen tips. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-thuin-6530

 • Hoog rendement
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Maak je huis stiller
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieHenegouwen
GemeenteThuin
Postcode6530
Gasverbruik23.610 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€172,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be check je de meest toegepaste methodes om een woning in Thuin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Thuin is financieel toegankelijk (al vanaf € 960 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn gemiddeld €1825 en het bespaart circa €270 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Thuin kost ongeveer €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1140. Het rendement is al snel €710 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11800. Het rendement is plusminus €940 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we verscheidene rendabele mogelijkheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest populaire opties.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Thuin (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten en een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Thuin is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 p/jaar. Onderstaand ontdek je de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Thuin. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3400)
€645
(€5550)
€930
(€8150)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€280
(€2350)
€395
(€2850)
Spouwmuur€280
(€1750)
€540
(€2225)
€905
(€3575)
HR++ glas€200
(€2875)
€260
(€4050)
€430
(€4650)
isolatie thuin 6530

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Thuin?

Waarom mijn woning in Thuin isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500 en geeft een besparing van €220 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze website bekijk je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Hubo, Dema, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Thuin

Met hulp van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Thuin aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Thuin
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Thuin wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Thuin voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Thuin. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment