Woning isoleren Solre-Saint-Géry

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Solre-Saint-Géry? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld het dak isoleren en isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website ontdek je handige informatie over isolatie Solre-Saint-Géry. We bespreken items als verwarmingsbuizen isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-solre-saint-gery-6500

 • Veel geld besparen
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeaumont
Postcode6500
Gasverbruik20.410 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€163,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina lees jij de meest populaire onderdelen om een woning in Solre-Saint-Géry te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Solre-Saint-Géry is aantrekkelijk (om en nabij de € 980 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €295 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven liggen rond €1775 en het bespaart circa €280 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Solre-Saint-Géry kost gemiddeld €5300. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. De besparing loopt op tot €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11500. Hiermee bespaar je grofweg €940 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we verschillende alternatieve werkzaamheden. Hierna beschrijven we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Solre-Saint-Géry (februari 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een groenere wereld? Isoleren van een huis in Solre-Saint-Géry is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de totale prijs zodra kiest voor een isolatiespecialist in Solre-Saint-Géry. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3200)
€605
(€5700)
€970
(€8600)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€275
(€2350)
€320
(€3550)
Spouwmuur€295
(€1250)
€520
(€2100)
€800
(€3150)
HR++ glas€200
(€2825)
€315
(€3750)
€435
(€4825)
isolatie solre-saint-gery 6500

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Solre-Saint-Géry?

Waarom zou ik mijn huis in Solre-Saint-Géry isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Mega en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3225 en dat bespaart tot €200 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hieronder tref je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Handy Home, Gamma, Brico. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Beaumont

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Beaumont in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Beaumont
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Via de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Solre-Saint-Géry wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Solre-Saint-Géry voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Solre-Saint-Géry. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment