Woning isoleren Neerhespen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Neerhespen? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je nuttige informatie over isolatie Neerhespen. We gaan aan de slag met vraagstukken over buisisolatie en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-neerhespen-3350

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een prettig klimaat in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Minder geluidsoverlast
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode3350
Gasverbruik22.250 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€172,02

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna lees jij de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Neerhespen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Neerhespen kan erg voordelig (vanaf € 780 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €220 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn zo’n €1675 en je bespaart al snel €230 p/jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Neerhespen kost gemiddeld €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Hiermee bespaar je plusminus €850 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we allerlei aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Neerhespen (juli 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een huis in Neerhespen kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2000 m3. Dat is dus al gauw €1225 p/jaar. Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Neerhespen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4350)
€835
(€7300)
€1100
(€8100)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€275
(€1600)
€325
(€3450)
Spouwmuur€220
(€1275)
€670
(€2625)
€855
(€3000)
HR++ glas€190
(€1850)
€310
(€3050)
€405
(€5175)
isolatie neerhespen 3350

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Neerhespen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Neerhespen isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3350, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote projecten zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hieronder tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Hubo, Big Mat, Gamma, Dema, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Linter

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Linter in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Linter
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Neerhespen wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Neerhespen voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Neerhespen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment