Woning isoleren Kapellen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kapellen? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren of isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina check je bruikbare informatie over isolatie Kapellen. We zoomen in op vraagstukken over isolerende kozijnen en koudeval. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-kapellen-3381

 • Minder energielasten
 • Weinig last meer van vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGlabbeek
Postcode3381
Gasverbruik22.390 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€174,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website ontdek je de meest interessante manieren om jullie woning in Kapellen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kapellen is goedkoop (ongeveer € 790 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De kosten fluctueren rond de €1975 en de besparing loopt op tot €250 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kapellen kost zo’n €5200. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1040. Het rendement is al snel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11800. Dit levert op grofweg €950 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens onderscheiden we nog een aantal rendabele opties. Hieronder benoemen we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Kapellen (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of bijdragen aan een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Kapellen is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 (jaarlijks). Op deze website berekenen we de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Kapellen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3850)
€665
(€5450)
€990
(€8300)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€230
(€2300)
€330
(€3050)
Spouwmuur€285
(€950)
€580
(€1975)
€940
(€3100)
HR++ glas€205
(€2800)
€315
(€3400)
€405
(€5275)
isolatie kapellen 3381

Gangbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Kapellen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Kapellen isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3525 en besparen tot €260 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze pagina check je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Big Mat, Gamma, Dema, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over isolatiepremie in Glabbeek

Dankzij de huidige premies wordt een huis isoleren leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Glabbeek aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Glabbeek
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Kapellen wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, gammele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Kapellen voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Kapellen. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een prettig wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment