Woning isoleren Neervelp

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Neervelp? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een paar maatregelen zoals dubbel glas en isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met uitgebreide informatie over isolatie Neervelp. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van de kruipruimte en steenwol. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-neervelp-3370

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Aangenamer wonen
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoutersem
Postcode3370
Gasverbruik22.340 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€173,41

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf tref jij de interessantste acties om jullie woning in Neervelp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Neervelp is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 980 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €240 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten liggen rond €1850 en de potentiële besparing ligt op €270, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, glaswol, steenwol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Neervelp kost om en nabij de €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1200. De potentiële besparing ligt op €800 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11600. Daarmee bespaar je ongeveer €980 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verschillende interessante uitvoeringen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Neervelp (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van de woning in Neervelp kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2325 m3. De besparing komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder vind je de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Neervelp. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3700)
€745
(€7000)
€1080
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€265
(€2650)
€345
(€3350)
Spouwmuur€305
(€1025)
€630
(€2475)
€860
(€3100)
HR++ glas€215
(€2725)
€290
(€3675)
€435
(€4925)
isolatie neervelp 3370

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Neervelp?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Neervelp isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150, dat betekent een winst van 220 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hierna check je meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Hubo, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Boutersem

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Boutersem kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Boutersem
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Geholpen door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Neervelp wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Neervelp voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Neervelp. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een prettige leefomgeving en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment