Woning isoleren Orsmaal-Gussenhoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Orsmaal-Gussenhoven? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van buitenmuren of tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je belangrijke informatie over isolatie Orsmaal-Gussenhoven. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals muren isoleren en energiebespaarlening. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-orsmaal-gussenhoven-3350

 • Minder energielasten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode3350
Gasverbruik22.270 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€172,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina achterhaal je de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Orsmaal-Gussenhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Orsmaal-Gussenhoven is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 760 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €220 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1800 en de potentiële besparing ligt op €210, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Orsmaal-Gussenhoven kost ongeveer €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €950. De potentiële besparing ligt op €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11700. Het rendement is ongeveer €930 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Overigens onderscheiden we verscheidene vaak toegepaste uitvoeringen. In onderstaande tekst beoordelen we de interessantste opties.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Orsmaal-Gussenhoven (juli 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een groenere toekomst? Isoleren van jouw huis in Orsmaal-Gussenhoven is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Orsmaal-Gussenhoven. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3450)
€785
(€7350)
€1010
(€9800)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€175
(€2650)
€320
(€3350)
Spouwmuur€175
(€1675)
€560
(€2300)
€795
(€3050)
HR++ glas€210
(€2425)
€335
(€3150)
€410
(€5375)
isolatie orsmaal-gussenhoven 3350

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Orsmaal-Gussenhoven?

Waarom mijn woning in Orsmaal-Gussenhoven isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Mega of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3875 en besparen tot €270 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote projecten als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hieronder lees je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Handy Home, Gamma, Dema, Hubo, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van isolatiepremie in Linter

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Linter op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Linter
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Orsmaal-Gussenhoven wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Orsmaal-Gussenhoven voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Orsmaal-Gussenhoven. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een prettig wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment