Woning isoleren Tienen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Tienen? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een investering als bijv. buitenmuren isoleren en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hierna vind je waardevolle informatie over isolatie Tienen. We staan stil bij thema’s als isolatie buitenkant gevel en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-tienen-3300

 • Elke maand besparen op energie
 • Aangenamer wonen
 • Goed bezig voor het milieu
 • Stiller in de woning
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode3300
Gasverbruik20.990 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€166,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze website achterhaal je de interessantste methodes om jullie woning in Tienen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Tienen kan erg voordelig (plusminus € 720 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De kosten liggen rond €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €255 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Tienen kost je zo’n €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. De potentiële besparing ligt op €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Dit levert op grofweg €770 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er verscheidene rendabele alternatieven. Hierna beschrijven we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Tienen (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van woning/huis in Tienen kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder vind je de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Tienen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3650)
€575
(€5200)
€930
(€9950)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€285
(€1700)
€325
(€3500)
Spouwmuur€230
(€1750)
€520
(€2450)
€880
(€3675)
HR++ glas€245
(€2825)
€315
(€3325)
€365
(€5150)
isolatie tienen 3300

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Tienen?

Waarom moet ook ik mijn huis in Tienen isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie en Elegant, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100, dat betekent een winst van 200 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande maatregelen als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Gamma, Handy Home, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Tienen

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Tienen aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tienen
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Tienen wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om geen HR++ glas, ouderwetse muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Tienen voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Tienen. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment