Woning isoleren Oorbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Oorbeek? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Middels enkele acties als spouwmuren isoleren of isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder tref je handige informatie over isolatie Oorbeek. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals spouwmuren isoleren en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-oorbeek-3300

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een prettig leefklimaat
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Reductie geluid
 • Erkende uitvoerders

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode3300
Gasverbruik22.170 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€170,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand bekijk je de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Oorbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oorbeek is financieel toegankelijk (rond de € 850 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1675 en de besparing loopt op tot €230 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oorbeek kost om en nabij de €5750. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €960. De potentiële besparing ligt op €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12100. Het rendement is pakweg €920, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zien we nog meer mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht beoordelen we de meest populaire vormen.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Oorbeek (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Oorbeek is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 per jaar. Hierna tref je de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Oorbeek. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3750)
€785
(€4550)
€1240
(€8550)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€185
(€2100)
€345
(€3000)
Spouwmuur€270
(€925)
€470
(€2775)
€875
(€3175)
HR++ glas€225
(€2900)
€315
(€4250)
€390
(€4625)
isolatie oorbeek 3300

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Oorbeek?

Waarom zou ik mijn huis in Oorbeek isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Watz of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3325 en besparen tot €275 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. In de box hieronder lees je een handig overzicht van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Brico, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Tienen

Dankzij de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Tienen aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tienen
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Via de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Oorbeek wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn enkel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oorbeek voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Oorbeek. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment