Woning isoleren Bost

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bost? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel of buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina komen we met bruikbare informatie over isolatie Bost. Je komt meer te weten over topics als isolatie binnenkant gevel en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-bost-3300

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Einde van vochtproblemen
 • Kies voor een beter milieu
 • Dempt het geluid
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode3300
Gasverbruik22.130 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€170,17

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop tref je de meest populaire toepassingen om jullie woning in Bost te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bost is betaalbaar (al vanaf +/- € 950 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De onkosten fluctueren rond de €1750 en de potentiële besparing ligt op €200 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bost kost plusminus €5300. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11700. De winst is om en nabij €960 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er nog meer interessante mogelijkheden. In het volgende overzicht praten we over de interessantste vormen.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Bost (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van de woning in Bost is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2775 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 p/jaar. Op ons isolatie portaal check je de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiespecialist in Bost. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4150)
€755
(€7350)
€1210
(€9950)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€190
(€1650)
€355
(€3200)
Spouwmuur€335
(€1350)
€620
(€2475)
€845
(€3425)
HR++ glas€250
(€2350)
€290
(€3075)
€390
(€4975)
isolatie bost 3300

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bost?

Waarom moet ook ik mijn huis in Bost isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Luminus en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3325 en dat bespaart tot €275 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande klussen als isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Belangrijke details over isolatiepremie in Tienen

Door de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Tienen aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tienen
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Bost wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bost voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Bost. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een optimale leefomgeving en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment