Woning isoleren Hakendover

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hakendover? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een aantal stappen zoals de vloer isoleren of isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Onderstaand komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Hakendover. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van binnenmuren en condensvorming. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-hakendover-3300

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een optimaal wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode3300
Gasverbruik22.150 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€170,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop check je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Hakendover te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hakendover is interessant (vanaf zo’n € 920 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €240 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De kosten liggen rond €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hakendover kost plusminus €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €960. De besparing loopt op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12800. Hiermee bespaar je zo’n €750 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we verschillende mogelijke vormen. Hieronder beoordelen we de meest populaire vormen.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hakendover (april 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een woning in Hakendover is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 per jaar. Op isolatiespecialisten.be tref je de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Hakendover. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3100)
€635
(€6500)
€1180
(€9250)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€200
(€2300)
€350
(€2750)
Spouwmuur€375
(€1475)
€550
(€2300)
€910
(€3300)
HR++ glas€225
(€2450)
€275
(€4150)
€370
(€4925)
isolatie hakendover 3300

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Hakendover?

Waarom zou ik mijn huis in Hakendover isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Essent en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3675, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote activiteiten als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Onderstaand vind je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Tienen

Via de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Tienen meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tienen
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Via het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hakendover wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dun (tochtig) glas, oude muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hakendover voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Hakendover. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen leiden tot een aangename leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment